Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Δεντρολίβανο: 1 βότανο, 4 χρήσεις

Αν μέχρι σήμερα θεωρούσες πως το δεντρολίβανο δίνει μόνο γεύση στα αγαπημένα σου ψητά, ήρθε η στιγμή να αναθεωρήσεις (και να πάρεις... τα βουνά για να το μαζέψεις).

Οι αρχαίοι Έλληνες πίστευαν ότι είναι τονωτικό και διεγερτικό, ενώ σήμερα συνιστάται σε όσους κουράζονται πολύ -σωματικά και πνευματικά- και για αντιμετώπιση σεξουαλικών προβλημάτων (που σχετίζονται με έντονη κόπωση). Διάβασε σε ποια μορφή και με ποιο τρόπο μπορείς να εκμεταλλευτείς τις θεραπευτικές του ιδιότητες και από τι μπορεί να σε απαλλάξει.

Αφέψημα: Βράσε μία κουταλιά της σούπας από τα άνθη και τα φύλλα δεντρολίβανου σε ένα φλιτζάνι νερό και πίνε 2 φορές την ημέρα. Καταπραΰνει τους πόνους της κοιλιάς.

Μπάνιο: Σε μια μπανιέρα με ζεστό νερό πρόσθεσε μερικά φύλλα και άνθη δεντρολίβανου. Βοηθά τους ρευματισμούς.

Έγχυμα: Σε μια τσαγιέρα, τοποθέτησε μερικά φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα και άνθη (1 μέρος αποξηραμένου βοτάνου = 3 μέρη φρέσκου). Πρόσθεσε βραστό νερό και σκέπασε το σκεύος. Άφησέ το να εμποτιστεί για 10-15 λεπτά και στράγγιξέ το. Χρησιμοποίησέ το στο λούσιμο. Δυναμώνει τα μαλλιά.

Κρασί: Σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί τοποθέτησε μερικά κλωνάρια δεντρολίβανου, τα οποία και θα αφήσεις για αρκετές μέρες. Πίνε 1 ποτήρι την ημέρα. Ιδανικό για τόνωση της καρδιακής λειτουργίας και για καλή όραση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter