Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

1) Για να διατηρείτε την οξεοαλκαλική ισορροπία του οργανισμού σας, το 50-60% των τροφών που περιλαμβάνει το καθημερινό σας διαιτολόγιο, πρέπει να προέρχεται από ωμές τροφές όπως φρούτα και λαχανικά. Τα φρούτα και τα λαχανικά δεν πρέπει να είναι πολύ ώριμα ή πολύ άγουρα ή προϊόντα θερμοκηπίου και γενικά "εκτός εποχής".

2) Το πρωινό σας πρέπει να περιλαμβάνει μπόλικα φρέσκα φρούτα, το μεσημεριανό σας κάθε είδους ωμά λαχανικά και φυτικές τροφές (μακαρόνια, ρύζι, όσπρια κ.λ.π) και το βραδινό σας πρωτεϊνούχες τροφές όπως το ψάρι και το κοτόπουλο (ζωικές πρωτεΐνες, αλλά όχι καθημερινός) και ωμά λαχανικά. Για κολατσιά δοκιμάστε φρούτα, τυρί και άπαχο γιαούρτι.

3) Τα φρέσκα φρούτα τρώγονται μόνον με άδειο στομάχι. Δεν τρώγονται ποτέ μετά το φαγητό. Μπορούν να συνδυαστούν στο ίδιο γεύμα φρούτα και γαλακτοκομικά προϊόντα.

4) Οι πατάτες, το ρύζι και τα μακαρόνια δεν πρέπει να συνδυάζονται με κρέας και γενικά με τροφές που περιέχουν ζωικές πρωτεΐνες.

5) Τα ωμά καρότα μπορούν να συνδυάζουν κάθε τροφή (εκτός από τα φρούτα). Τα βραστά όμως καρότα δεν συνδυάζονται με κρέας.

6) Τα γλυκά και γενικά τα προϊόντα που περιέχουν ζάχαρη πρέπει γενικά να αποφεύγονται. Αν όμως για οποιοδήποτε λόγο θέλετε να φάτε γλυκό, κάντε το στα ενδιάμεσα των κυρίως γευμάτων (π.χ απογευματινό) και αμέσως μετά πλύνετε καλά τα δόντια σας. Αν το γλυκό φαγωθεί ως επιδόρπιο μετά από ένα καλό γεύμα, τότε θα δημιουργηθούν βαρυστομαχιά και αέρια λόγω της ανάμιξης της ζάχαρης με τα άλλα συστατικά των τροφών(επιβάρυνση πεπτικού συστήματος).

7) Οι αμυλούχες τροφές και γενικά οι τροφές που χαρακτηρίζονται ως "υδατάνθρακες" συνδυάζονται με κάθε είδους λαχανικά. Η μίξη διαφόρων φυτικών τροφών μπορεί να κάνει το γεύμα πιο πλήρες (παράδειγμα ρύζι + λαχανικά + ωμά καρότα ή πατάτα με σαλάτα).

8) Μειώστε την κατανάλωση λιπαρών κι ειδικά ζωικών λιπαρών. Προτιμήστε την κατανάλωση φυτικών λιπών κι ειδικά ελαιόλαδου.

9) Μην συνδυάζετε πρωτεϊνούχες και λιπαρές τροφές. Οι πρωτεϊνούχες τροφές έχουν από μόνες τους αρκετά λίπη.

10) Οι πρωτεϊνούχες τροφές συνδυάζονται μόνον με ωμά λαχανικά. Μπορείτε δηλαδή να τρώτε κρέας με σαλάτα αλλά όχι κρέας με πατάτες ή μακαρόνια.

11) Πίνετε άφθονο νερό και τρώτε τρόφιμα που περιέχουν μεγάλες ποσότητες νερού όπως τα φρούτα, τα λαχανικά και τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

12) Αποφεύγετε, όσο το δυνατόν, το κρέας. Προτιμήστε το ψάρι (μικρά κυρίως).

13) Μην τρώτε εντόσθια κρεάτων ή ψαριών, περιέχουν τοξίνες, όπως και το λίπος – δέρμα τους.

14) Να τρώτε μόνον όταν πεινάτε για να "εκπαιδεύσετε" τον εαυτό σας να ζητά και να παίρνει τροφή μόνον όταν την χρειάζεται.

15) Σε κάθε γεύμα πρέπει να τρώτε μόνον όσο χρειάζεστε και μην τρώτε βιαστικά. Το αργό μάσημα βοηθά την πέψη και δίνει εντονότερα το αίσθημα του κορεσμού (διάστημα περίπου 20-30 λεπτά)..

16) Προτιμήστε τα μικρά και συχνά γεύματα παρά τα μεγάλα και σε αραιά χρονικά διαστήματα.

17) Μην πίνετε νερό και υγρά κατά την διάρκεια των γευμάτων. Τα υγρά κατά την διάρκεια του γεύματος αραιώνουν τα πεπτικά ένζυμα και κάνουν δυσκολότερη την χώνεψη, καλύτερα 20-30 λεπτά αργότερα και χλιαρό νερό.

18) Μην τρώτε όταν είστε κουρασμένοι, αναστατωμένοι, αγχωμένοι, ή πονάτε, παρά μόνον εάν πεινάτε πραγματικά, καλύτερα ξεκουραστείτε 30 λεπτά και μετά τρώτε.

19) Να τρώτε το βραδινό σας τουλάχιστον τρεις ώρες πριν τον ύπνο.

20) Παν Μέτρο Άριστον



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter