Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

4 τροφές για επίπεδη κοιλιά

Θες να ξεφορτωθείς το «σωσίβιο»; Κατανάλωνε τις παρακάτω τροφές καθημερινά.

Τροφές Ολικής Άλεσης

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical Nutrition, άτομα που έκαναν δίαιτα και κατανάλωναν 5 μερίδες με ολικής άλεσης προϊόντα έχασαν τη διπλάσια ποσότητα λίπους από την κοιλιά σε σχέση με όσους έτρωγαν επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι αυτό οφείλεται στις φυτικές ίνες που βρίσκονται στα ολικής άλεσης προϊόντα.

Μύρτιλα

Μια έρευνα που έγινε σε πειραματόζωα έδειξε ότι εκείνα που λάμβαναν μύρτιλα (σε ποσότητα που ισοδυναμεί με ένα φλιτζάνι) έχασαν περισσότερο λίπος από την κοιλιά σε σχέση με όσα δεν λάμβαναν μύρτιλα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτό οφείλεται στην ανθοκυανίνη, την ουσία που δίνει το μοβ χρώμα στα μύρτιλα, η οποία ενδέχεται να ενεργοποιεί τα γονίδια που καίνε λίπος.

Πράσινο τσάι

Πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι εθελοντές που γυμνάζονταν και παράλληλα έπιναν έως 5 φλιτζάνια πράσινο τσάι καθημερινά είχαν μεγαλύτερη απώλεια λίπους στην κοιλιά σε σχέση με τα άτομα τα οποία δεν έπιναν τσάι. Σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτή η «λιποδιαλυτική» δράση προέρχεται από τις κατεχίνες, οι οποίες μεταβάλλουν τη δυνατότητα αποθήκευσης λίπους στον οργανισμό.

Ξερά φρούτα

Προσθέτοντας μόνο μια κ.σ. ξερών φρούτων στο ημερήσιο διατροφικό σου πρόγραμμα είναι αρκετό για να κρατήσεις μακριά το κοιλιακό λίπος σύμφωνα με στοιχεία έρευνας που διεξήχθη φέτος. Πώς μπορείς να τα εντάξεις στο μενού σου; Εκτός από το προφανές (δηλαδή να τα καταναλώσεις σαν σνακ) ψιλόκοψέ τα και πρόσθεσέ τα σε δημητριακά, γιαούρτι, ακόμα και σε σαλάτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter