Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Στατιστικές Διατροφής

Κατά μία ομάδα Βρετανών ιατρών, η συμπερίληψη στη διατροφή καθημερινά 7 ειδών διατροφής μπορεί να αυξάνει τη διάρκεια ζωής μας, μέχρι σχεδόν 7 χρόνια. Τα είδη αυτά είναι τα αμύγδαλα, το ψάρι, το σκόρδο, η σκούρα σοκολάτα, τα φρούτα, τα λαχανικά και το κρασί. Η συμπερίληψη τους στη διατροφή μας μειώνει κατά 76% τον κίνδυνο για παθήσεις της καρδίας και των αγγείων.

Τα στοιχεία που συνέλεξαν δείχνουν τα ακόλουθα:

Είδος διατροφής Μείωση κινδύνου Ποσότητα
Κρασί 32% 150 ml ημερησίως
Ψάρι 14% 114 γρ, 3-4 φορές εβδομ.
Σοκολάτα σκούρα 21% 100 γρ ημερησίως
Φρούτα και λαχανικά 21% 400 γρ ημερησίως
Σκόρδο 25% 2.7 γρ ημερησίως
Αμύγδαλα 21% 68 γρ ημερησίως
Συνδυασμένο αποτέλεσμα: 76%
Όσο για το υπόλοιπο 24% εξαρτάται από διάφορες καταστάσεις όπως αν γυμναζόμαστε, πόσο θετικοί είμαστε και αρκετές φορές από κληρονομικούς παράγοντες.

Φοντόρ Χριστίνα Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter