Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Χωνέψτε το Στρες

Μετρίασε το άγχος κάνοντας απλώς κάποιες μικρές αλλαγές στη διατροφή σου...

Oι 10 κορυφαίες τροφές για να νικήσεις το στρες:

1. Τα λιπαρά ψάρια, όπως οι σαρδέλες, είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα, τα οποία οι έρευνες σχετίζουν με εμφανείς βελτιώσεις στην ικανότητά σου να ανταποκρίνεσαι στις αγχώδεις καταστάσεις.

2. Οι ψητές πατάτες είναι εξαιρετική πηγή υδρογονανθράκων, οι οποίοι προκαλούν την απελευθέρωση της σεροτονίνης και σε απαλλάσσουν από το άγχος.

3. Το πράσινο τσάι είναι καλή πηγή του αμινοξέος Ι-θεανίνη, το οποίο στην Ιαπωνία πωλείται χωριστά για τη διαχείριση του άγχους.

4. Τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C που υπάρχουν σε φρούτα όπως τα πορτοκάλια έχουν αποδειχτεί πως μειώνουν τις φυσικές και τις ψυχολογικές επιδράσεις του άγχους στους ανθρώπους.

5. Τα πλούσια σε πρωτεΐνες φαγητά, όπως το κοτόπουλο, επιτρέπουν στο σώμα να παράγει ένζυμα, που ρυθμίζουν τις χημικές αντιδράσεις που προκαλούν στρες.

6. Οι ίνες στα ψητά αποτελούν σπουδαίο κομμάτι υγιεινής διατροφής και μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση του άγχους.

7. Συνιστάται να πίνεις δύο λίτρα νερό την ημέρα. Το άγχος κάνει το σώμα να χρησιμοποιεί περισσότερο νερό, αφού προκαλεί αφυδάτωση.

8. Τα πράσινα γεμάτα φύλλα λαχανικά. Μαρούλια, λάχανα, σπανάχι κι όλα τα συναφή σε βοηθούν πολύ περισσότερο απ' όσο νομίζεις, αφού είναι γεμάτα με βιταμίνη Β.

9. Δεν χρειάζεται να εγκαταλείψεις τα γλυκά. Η σοκολάτα (με μέτρο και προτιμότερο η μαύρη) σε βοηθά να καταπολεμήσεις το άγχος προκαλώντας την παραγωγή ενδορφινών στον εγκέφαλο.

  1. Ένα ποτήρι κόκκινο κρασί είναι ο ιδανικός τρόπος για να χαλαρώσεις μετά από μία μέρα γεμάτη άγχος. Το να το πιεις με μέτρο είναι το κλειδί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter