Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Τροφές που βοηθούν στο Μαύρισμα

Το καλοκαιράκι έφτασε και όλοι έχουμε ξεκινήσει τα μπανάκια μας και παράλληλα την ηλιοθεραπεία μας. Όμως οι ατέλειωτες ώρες ηλιοθεραπείας δεν είναι η λύση στο ομοιόμορφο μαύρισμα που όλες οι γυναίκες επιθυμούμε το καλοκαίρι, αφού οι επιπτώσεις που έχει πλέον η ηλιακή ακτινοβολία στο δέρμα μας είναι πολλές και ποικίλες.



Αν δεν θέλετε να καταφύγετε στα τεχνητά μέσα όπως είναι το solarium, υπάρχει μια ακόμη λύση που θα σας βοηθήσει να μαυρίσετε εύκολα και γρήγορα. Το μυστικό κρύβεται στο τι τρώμε. Βέβαια δεν αρκούν οι τροφές για να μαυρίσουμε, αλλά παράλληλα με μικρότερη έκθεση στον ήλιο έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.


Όλοι γνωρίζουμε την μελανίνη που είναι η υπεύθυνη ουσία για το μαύρισμα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν πως υπάρχουν τροφές που αυξάνουν την έκκριση της, χαρίζοντας μας ένα ομοιόμορφο μαύρισμα χωρίς να κινδυνεύουμε από τον ήλιο. Τα καροτενοειδή είναι ουσίες που αποθηκεύονται κάτω από την επιδερμίδα και μπορούν να επηρεάσουν το χρώμα της, σχηματίζοντας ένα προστατευτικό τείχος εμποδίζοντας την είσοδο της υπεριώδους ακτινοβολίας στο εσωτερικό του οργανισμού, και υπάρχουν σε λαχανικά και φρούτα και είναι τα πλέον υπεύθυνα φαγητά για το μαύρισμα.

Αυτές τις ουσίες τις βρίσκουμε στα βερίκοκα, τα καρότα, τα ροδάκινα, το καρπούζι, το πεπόνι, οι γλυκοπατάτες, το σπανάκι, τα αυγά, το ψάρι αλλά και το ελαιόλαδο λόγω Βιταμίνης Α και β-καροτένιου, στη ντομάτα, τα πορτοκάλια, μανταρίνια, ακτινίδιο αλλά και τις φράουλες λόγω Βιταμίνης C, στους ξηρούς καρπούς, στις ντομάτες, στο σουσάμι και στα πράσινα φασόλια λόγω Βιταμίνης E, σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω ασβεστίου και στη γαλοπούλα, στα οστρακοειδή και το συκώτι λόγω ψευδαργύρου.

Πηγή: otherside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter