Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Η γυμναστική βελτιώνει την ψυχική διάθεση

Νέα Υόρκη: Τα οφέλη της καθημερινής γυμναστικής στη διατήρηση καλής φυσικής κατάστασης και στην καρδιά είναι γνωστά, αλλά μια νέα έρευνα Αμερικανών επιστημόνων τονίζει ότι ακόμα και δέκα λεπτά γυμναστικής είναι σημαντικά για τη βελτίωση της ψυχικής διάθεσης και τη μείωση του αισθήματος κόπωσης.





Όπως μεταδίδει το Reuters, επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο Northern Arizona μελέτησαν την επίδραση που έχει η ελαφριά δεκάλεπτη γυμναστική στη διάθεση και στο αίσθημα κόπωσης σε 14 γυναίκες ηλικίας 20 έως 26 ετών. Τα αποτελέσματα έδειξαν σημαντική ύφεση στα επίπεδα κόπωσης και αντίστοιχη αύξηση της ενέργειας, ενώ η γυμναστική δεν φαίνεται να επηρέασε την ένταση, τη θλίψη και το θυμό που ένιωθαν οι εξεταζόμενες, αλλά τα επίπεδα των συναισθημάτων αυτών ήταν ήδη χαμηλά, τόνισαν οι επιστήμονες.

Η επικεφαλής των ερευνών, Δρ Τσέριλ Χάνσεν, και οι συνεργάτες της επισημαίνουν ότι "η δεκάλεπτη αεροβική γυμναστική στο 60% του ανώτατου καρδιακού ρυθμού βελτιώνει την ενεργητικότητα και μειώνει γενικά την αρνητική διάθεση".

Τα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύονται στο τεύχος Ιουλίου του επιστημονικού περιοδικού Health Psychology.

πηγή: health.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter