Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Αποτοξίνωση: Για ανανέωση του οργανισμού

Τρεις μέρες μόνο είναι αρκετές για να αλλάξετε τη διάθεση και να βοηθήσετε την υγεία σας. Αποβάλλετε τις τοξίνες από τον οργανισμό και χαρίστε στο σώμα σας, έστω και για λίγες μέρες, τη συμπεριφορά που του αξίζει. Ο Μαξ Τόμλινσον, ένας από τους καλύτερους «γκουρού» της αποτοξίνωσης στο Λονδίνο, συστήνει μια δίαιτα με πρόγραμμα τριών ημερών.

Παρασκευή

Προετοιμασία: Αδειάστε το σπίτι σας από τις ανθυγιεινές τροφές.
Πιείτε: Ζεστό νερό με λεμόνι, μόλις σηκωθείτε, και δύο λίτρα νερό σε θερμοκρασία δωματίου, κατά τη διάρκεια της ημέρας. Το απόγευμα πιείτε ένα τσάι από μέντα το οποίο βοηθάει στη χώνεψη.
Πρωινό: Φρέσκια φρουτοσαλάτα με τουλάχιστον τρία είδη φρούτων.
Ιδανικά: Παπάγια και ανανάς.
Μεσημεριανό: Κοτόπουλο χωρίς πέτσα ψημένο στο γκριλ ή φρέσκο ψάρι, το οποίο θα συνοδέψετε με πολύχρωμη σαλάτα.
Βραδινό: Στις 18.00, φτιάξτε μία σαλάτα με ελαιόλαδο και λεμόνι, ή μία σούπα από φρέσκα λαχανικά.
Για το σώμα σας: Κάντε απολέπιση χρησιμοποιώντας μία βούρτσα από φυσική τρίχα. Στο μπάνιο σας προσθέστε δύο κουταλάκια άλατα.
Θα αισθανθείτε: Χαρούμενοι που βρήκατε τη δύναμη να αλλάξετε τρόπο διατροφής και ζωής! Μπορεί να έχετε πονοκεφάλους από την έλλειψη καφεΐνης.

Σάββατο

Πιείτε: Όπως την Παρασκευή.
Χαλαρώστε: Πάρτε βαθιές αναπνοές και κάντε απαλές ασκήσεις στρέτσινγκ. Στη συνέχεια κάντε ελαφρύ μασάζ με μία βούρτσα πριν απολαύσετε ένα ζεστό μπάνιο στο νερό του οποίου θα έχετε ρίξει μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας.
Διατροφή: Για σήμερα αρκεστείτε στην κατανάλωση ενός μόνο τύπου φρούτου ή λαχανικού. (Τα μήλα ή τα καρότα είναι η καλύτερη επιλογή). Προτιμήστε τα ωμά, πολτοποιημένα ή στον ατμό).
Για το σώμα σας: Δεν χρειάζεται εντατική άσκηση. Μπορείτε αν θέλετε να κάνετε ένα περπάτημα, μασάζ, μάθημα πιλάτες, κολύμπι... Καλό θα ήταν να πάτε για ύπνο νωρίς για να αποφύγετε τον πειρασμό να τσιμπήσετε διάφορα σνακ. Αν έχετε ακόμη την αίσθηση της πείνας, μπορείτε να πιείτε ένα τσάι με μέντα.
Θα αισθανθείτε: Ότι έχετε λίγη ενέργεια περισσότερη από τη χθεσινή μέρα, αφού το σώμα σας έχει αρχίσει και προσαρμόζεται στην αγωγή.

Κυριακή

Πιείτε: Τα ίδια με τις προηγούμενες μέρες.
Χαλαρώστε: Κάνετε απολέπιση στο δέρμα και κατόπιν ένα μπάνιο με αιθέρια έλαια.
Πρωινό: Φρουτοσαλάτα ή κομπόστα φρούτων με λίγο γιαούρτι.
Μεσημεριανό: Φρούτα και σαλάτα λαχανικών με ελαιόλαδο και λεμόνι. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε ηλιόσπορους που θα τους ψήσετε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.
Βραδινό: Λαχανικά στον ατμό με μαύρο ρύζι κατά τις 18.00. Κάνετε αν θέλετε μία μικρή βόλτα.
Για το σώμα σας: Κάνετε ελαφρύ περπάτημα και στρέτσινγκ. Το απόγευμα χαλαρώστε με ένα ζεστό μπάνιο στο οποίο θα έχετε ρίξει 2 φλιτζάνια μηλόξιδο.
Θα αισθανθείτε: Ίσως νιώσετε στεγνό το στόμα σας, την αναπνοή να μυρίζει και το στομάχι σας να ανακατεύεται. Μην ανησυχείτε. Τα συμπτώματα αυτά είναι συνηθισμένα κατά την αποτοξίνωση και παροδικά. Απλώς φροντίστε να βουρτσίζετε τα δόντια σας πιο συχνά και μέσα σε μερικές ημέρες οι παρενέργειες θα εξαφανιστούν.

Το μυστικό μιας επιτυχημένης αποτοξίνωσης


Η κατανάλωση φρούτων, λαχανικών και δημητριακών θα σας εξασφαλίσει 1.400 θερμίδες ημερησίως, ενώ θα πίνετε μόνο νερό και μη καφεϊνούχα ροφήματα. Προμηθευθείτε λοιπόν, όλα όσα χρειάζεστε για την αποτοξίνωση πριν ξεκινήσετε. Έτσι δεν θα μπείτε σε πειρασμό να φάτε κάτι εκτός προγράμματος. Τέλος, αν δεν είστε σπίτι την ώρα του γεύματος ή του δείπνου προετοιμάστε το φαγητό και πάρτε το μαζί σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter