Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Άσκηση από τα 5 για να μη γίνουν τα παιδιά παχύσαρκα

Η άσκηση ενός παιδιού από την προσχολική ηλικία μοιάζει σύμφωνα με τους ειδικούς με λογαριασμό… ταμιευτηρίου. Τα παιδιά που ασκούνται από την ηλικία των πέντε ετών, έχουν πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να παραμείνουν αδύνατα μεγαλώνοντας, ακόμη κι αν σταματήσουν να γυμνάζονται, σύμφωνα με νέα μελέτη του Πανεπιστημίου της Αϊόβα. Η μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 333 παιδιών, έδειξε εκείνα που ασκούνταν στα 5 τους, είχαν λιγότερο σωματικό λίπος όταν έγιναν 8 και 11 ετών.
Η πιθανή εξήγηση που δίνουν οι επιστήμονες είναι ότι τα 5χρονα που γυμνάζονται δεν ανέπτυξαν τόσο πολλά λιποκύτταρα όσο τα παιδιά που δεν ασκούνταν ή ότι είχαν βελτιωμένη απόκριση στην ινσουλίνη ή ότι συνέβη κάτι στο μεταβολισμό τους που παρείχε κάποια προστασία, ακόμη κι όταν δεν συνέχιζαν να ασκούνται.
«Η προστατευτική δράση της άσκησης είναι ανεξάρτητη από το τι συμβαίνει στο μεταξύ. Τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται και να ασκούνται ακόμη και από τα πέντε τους, γιατί τα ωφελεί όσο μεγαλώνουν», σημείωσε η επικεφαλής της μελέτης, καθηγήτρια αθλητικών σπουδών και σπουδών και σπουδών υγείας του Πανεπιστημίου, Καθλίν Γιαντζ.
Η μελέτη δημοσιεύεται στο τρέχον τεύχος της Αμερικανικής Επιθεώρησης Προληπτικής Ιατρικής.
Γράφει η Νεκταρία Καρακώστα, Δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter