Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Οι Χειρότερες Τροφές

Δώσαμε σε τρεις διακεκριμένους διατροφολόγους την ευκαιρία να μας πουν ποιες τροφές δεν πρέπει να καταναλώνουμε ποτέ.

Αυτές είναι οι απόψεις τους:


Μaryellen Camire, PH.D., καθηγητής της επιστήμης της διατροφής.
* Ωμά στρείδια. Μπορεί να έχουν μολυνθεί από ηπατίτιδα κι άλλους επικίνδυνους ιούς.

* Γαριδάκια. Τρεις λέξεις: θερμίδες, λίπος, νάτριο.




David Grotto, R.D., διευθυντής προληπτικής διατροφής στο κέντρο περίθαλψης καρκινοπαθών Block.
* Πέτσα από γουρουνοπούλα. Μπορεί να σου δίνει λίγη πρωτεΐνη, αλλά το ίδιο θα γινόταν και αν έτρωγες το δικό σου δέρμα.

* Παραψημένη μπριζόλα. Τα καμένα κομμάτια στο κρέας έχουν χημικές ουσίες -γνωστές ως ετεροκυκλικές αμίνες- που έχουν συσχετιστεί με την εμφάνιση καρκίνου.

* Οποιαδήποτε τροφή που έχει πέσει κάτω. Όταν ακουμπήσει το πάτωμα, το χώμα, οι ακαθαρσίες και τα μικρόβια αρχίζουν το πάρτι. Πέτα το αμέσως.


David Katz, m.D., διευθυντής ιατρικών σπουδών για τη δημόσια υγεία.* Τα επεξεργασμένα αλλαντικά, όπως κάποια σαλάμια και καπνιστά κρέατα. Είναι γεμάτα λίπος και νάτριο.

* Μαγιονέζα. Είναι ένα γρήγορο μεταφορικό μέσο λίπους και θερμίδων.

* Πακεταρισμένα κρουασάν. Είναι γρήγορο πρωινό, αλλά γεμάτο λιπαρά, ζάχαρη και τρανς λιπαρά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter