Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Καταπολεμήστε το λίπος με φυσικές τροφές

Η υπερβολική κατανάλωση φαγητού προκαλεί προφανώς τη συσσώρευση περισσότερου σωματικού λίπους. Κάνοντας όμως τις σωστές επιλογές, μερικές φυσικές τροφές και βότανα μπορούν να ενισχύσουν την καύση λίπους.

Ως γνωστό, η πλειοψηφία ανθρώπων έχουν εμμονή με το λίπος. Καίγοντας εκείνα τα 5 επιπλέον κιλά μέχρι και την μόνιμη καταπολέμηση της παχυσαρκίας, σίγουρα οι πλείστοι από εμάς ονειρευόμαστε ένα εντυπωσιακό σώμα σαν κι αυτά που βλέπουμε σε διάφορα περιοδικά μόδας. Εξάλλου ολόκληρη βιομηχανία έχει κτιστεί γύρο από αυτή την επιθυμία.


Δουλεύουν λοιπόν οι λιποδιαλυτικές τροφές και οι φυτικοί λιποδιαλύτες;

Υπάρχουν φυσικές τροφές και βότανα που μπορούν να ενεργοποιήσουν την καύση λίπους. Αυτό όμως προφανώς δεν σημαίνει ότι το λίπος θα αρχίσει να εξαφανίζεται από πάνω σας τρώγοντας για παράδειγμα μερικά πιπέρια καγιέν με κάθε σας γεύμα. Σημαίνει όμως ότι προσθέτοντας αυτούς τέσσερις φυσικούς λιποδιαλύτες θα βοηθήσει στην αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος σας καθώς και στη διέγερση του μεταβολισμού, ο οποίος βοηθά στη χρήση των αποθηκευμένων λιποκύτταρων ως ενέργεια.

Συνδυάζοντας αυτούς τους 4 φυσικούς λιποδιαλύτες με μια καθαρή διατροφή και τουλάχιστον 30 λεπτά καθημερινής αερόβιας προπόνησης ή προπόνησης με βάρη, το σώμα σας θα αρχίσει να καίει σημαντικό λίπος.


1. Πιπέρι Καγιέν

Το πιπέρι Καγιέν είναι από τα πιο καυτερά είδη πιπεριού στην αγορά. Αναπτυχθήκαν στη Νότια Αμερική, και έχουν χρησιμοποιηθεί σε διάφορα τρόφιμα αλλά και ως φυτικό συμπλήρωμα από το 17ο αιώνα.
Το πιπέρι καγιέν περιέχει τη δραστική φυτική ουσία καψαϊκίνη, η οποία φέρνει σε αυτό τη θερμότητα, δηλαδή το κάψιμο που νιώθετε τρώγοντας το. Είναι ένα εντελώς φυσικό μέρος των πιπεριών καγιέν και άλλων πιπεριών τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σε μια δίαιτα.

Η καψαϊκίνη βοηθά στην αύξηση του μεταβολισμού, στην υποστήριξη του ανοσοποιητικού συστήματος, στη βελτίωση της κυκλοφορίας και στην περαιτέρω αύξηση της θερμοκρασίας του σώματος. Το πιπέρι καγιέν είναι ένα σούπερ-μπαχαρικό που παρά την έντονη γεύση του, υποστηρίζει τη συνολική σας υγεία και ευεξία. Εάν είστε πραγματικά έτοιμοι να μετατρέψετε τη θερμότητα του μεταβολισμού σας στα ύψη, ξεκινήστε αναμιγνύοντας ένα κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν σε 1 ποτήρι νερό, προσθέτοντας λίγο χυμό για περισσότερη γεύση.



2. Πράσινο τσάι

Το πράσινο τσάι έχει μια παλιά ιστορία, καθώς θεωρείτο ως η βάση της ενυδάτωσης για αιώνες. Είτε το καταναλώσετε ως ρόφημα, είτε το πάρετε σε συμπυκνωμένη μορφή σκόνης (καψούλες), αυτό το ισχυρό βότανο σίγουρα θα σας βοηθήσει στους στόχους σας.

Ένα φλιτζάνι πράσινου τσαγιού έχει περισσότερη αντιοξειδωτική δύναμη από ότι η ίδια ποσότητα σε φρέσκα φρούτα, χυμό λαχανικών ή κρασί. Τα εκχυλίσματα πράσινου τσαγιού που συνδυάζουν πολυφαινόλες, όπως η επιγαλλοκατεχίνη (EGCG – ένα φυτικό συστατικό που προσφέρει οφέλη στην υγεία) και η καφεΐνη , μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της βασικής θερμοκρασίας του σώματος σας, να αυξήσει το μεταβολισμό σας και την καύση λίπους. Καταναλώνετε 5 περίπου φλιτζάνια πράσινου τσαγιού ημερησίως ή αν σας είναι πιο βολικό δοκιμάστε τα συμπληρώματα σε μορφή καψούλας.



3. Ψύλλιο

Το ψύλλιο είναι μια διαλυτή φυτική ίνα που προέρχεται από τους σπόρους του φυτού Psyllium Plantago και βοηθά στη δραστηριότητα του πεπτικού συστήματος δρώντας ως ήπιο καθαρκτικό. Το ψύλλιο όμως μπορεί να βοηθήσει επίσης τις προσπάθειες σας για απώλεια βάρους και να ρυθμίσει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Εντάσσοντας το ψύλλιο στη διατροφή σας μπορεί να ενισχύσει το αίσθημα κορεσμού, το οποίο πιθανό να εμποδίσει την επιθυμία σας για ανθυγιεινές επιλογές όπως ντόνατς, σοκολάτες, κτλ.
Οι φυτικές ίνες μπορούν να υποστηρίξουν την απώλεια βάρους σας, ενισχύοντας το αίσθημα κορεσμού και αποβάλλοντας μέρος του λίπους που περιέχουν οι τροφές, μειώνοντας έτσι τις συνολικά προσλαμβανόμενες θερμίδες. Το ψύλλιο είναι μία βολική επιλογή φυτικών ινών καθώς μπορεί να ληφθεί υπό μορφή σκόνης. Αναμίξτε το ψύλλιο με αρκετό νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες, και πάρτε το κατά προτίμηση πριν από τα γεύματα σας.



4. Λιναρόσπορος (Flaxseed)

Ο λιναρόσπορος είναι πλούσιος σε υγιή λιπαρά (ωμέγα-3)και φυτικές ίνες, καθώς μπορεί να συνδυαστεί με μια ποικιλία τροφίμων. Μπορείτε να ρίξετε ολόκληρους τους σπόρους σε αρτοσκευάσματα, να τους αλέσετε προσθέτοντας τους σε ροφήματα πρωτεΐνης, μαζί με τα πρωινά δημητριακά σας, ή μπορείτε επίσης να αντικαταστήσετε το ελαιόλαδο με λινέλαιο.

Τα υγιή λίπη είναι απαραίτητα για την απώλεια λίπους. Αν ακολουθήσετε μία διατροφή χωρίς καθόλου λιπαρά, τότε το σώμα σας θα ανταποκριθεί αποθηκεύοντας περισσότερο λίπος! Προσθέστε τους λιναρόσπορους στη διατροφή σας παίρνοντας έτσι περισσότερες φυτικές ίνες και υγιή λίπη που θα συμβάλουν στην υποστήριξη μιας φυσιολογικής παραγωγής ορμονών, στη δύναμη του εγκεφάλου, στην καύση λίπους και στη συνολική υγεία και ευεξία.



Εξουδετερώστε τα λιπώδη κύτταρα

Τα πιο πάνω τρόφιμα, μεταξύ άλλων, μπορούν να σας βοηθήσουν στους στόχους σας για απώλεια λίπους. Ωστόσο, πρέπει να λάβετε υπόψη ότι αυτά από μόνα τους δεν είναι θαυματουργά. Ούτε οποιαδήποτε άλλα συμπληρώματα διατροφής. Είναι σημαντικό να θέσετε ρεαλιστικούς στόχους και να μην περιμένετε τα αποτελέσματα να έρθουν από μόνα τους. Οι βασικότεροι κανόνες ούτος ώστε να πετύχετε οποιοδήποτε στόχο σας είναι μία καθαρή διατροφή σε συνδυασμό με τακτική άσκηση.

Τα οφέλη των φυσικών αυτών λιποδιαλύτων μπορούν μόνο να σας δώσουν μία επιπλέον ώθηση και να βοηθήσουν στο να επιτύχετε βέλτιστη υγεία και μακροπρόθεσμη διαχείριση του βάρους σας.


Πηγές: Bodybuilding.com / Diatrofologiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter