Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Έρευνα: Όσο πιο νωρίς γευματίζεις, τόσο περισσότερα κιλά χάνεις

Σύμφωνα με πρόσφατες μελέτες, δεν έχει σημασία μόνο πόσες θερμίδες προσλαμβάνουμε την ημέρα, ούτε ποιες τροφές προτιμάμε, αλλά και ποια ώρα θα επιλέξουμε να τις καταναλώσουμε.

Έρευνα: Όσο πιο νωρίς γευματίζεις, τόσο περισσότερα κιλά χάνεις
Στη μάχη για ιδανικές αναλογίες φροντίζουμε να είμαστε συνεπείς σε όλα: στις θερμίδες που θα καταναλώσουμε, στις τροφές που πρέπει να περιορίσουμε, στις ώρες που έχουμε προγραμματίσει να ασκηθούμε. Φτάνουν όλα αυτά για να τα καταφέρουμε; Σύμφωνα με Ισπανούς και Αμερικανούς ερευνητές, πιθανότατα όχι, αφού εκτός από τα παραπάνω η ώρα που θα επιλέξουμε να γευματίσουμε παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επίτευξη ή όχι του στόχου μας.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί έκαναν ένα τεστ για να παρακολουθήσουν την εξέλιξη που είχαν οι συμμετέχοντες, οι οποίοι έκαναν δίαιτα ακολουθώντας το ίδιο πρόγραμμα διάρκειας 20 εβδομάδων. Για τις ανάγκες του πειράματος τα άτομα χωρίστηκαν σε δύο ομάδες: εκείνα που ανήκαν στην πρώτη κατανάλωναν το βασικό τους γεύμα πριν από τις 15:00, ενώ τα υπόλοιπα αργότερα.

Οι ειδικοί παρατήρησαν ότι όσοι έτρωγαν το μεσημεριανό τους νωρίς όχι μόνο έχαναν περισσότερα κιλά, αλλά και έβλεπαν το δείκτη της ζυγαριάς τους να υποχωρεί πολύ πιο γρήγορα απ' ό,τι οι άλλοι. Συνεπώς, ο σωστός χρόνος φαίνεται τελικά πως είναι ένας από τους πλέον καθοριστικούς παράγοντες για την αποτελεσματική απώλεια βάρους.

Στην έρευνα οι ειδικοί συνυπολόγισαν και άλλες παραμέτρους που επηρεάζουν αυτή τη διαδικασία, όπως η συνολική πρόσληψη θερμίδων, η ενέργεια που... χάνουμε, οι ορμόνες, ο ύπνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις όμως δεν παρατηρήθηκαν αξιόλογες διακυμάνσεις βάρους από τη μία ομάδα στην άλλη. Το συμπέρασμα είναι ότι η σωστή ώρα γεύματος παίζει το σημαντικότερο ρόλο στην προσπάθειά μας να χάσουμε κιλά. Ο δρ Σιρ, ερευνητής στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ στη Βοστόνη, εξηγεί πως με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δίνεται το χρονικό περιθώριο στον οργανισμό μας να κάψει τις θερμίδες του πιο «φορτωμένου» γεύματος της ημέρας, αλλά επιτυγχάνεται και ορμονική ισορροπία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter