Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

10 ιδέες για πίτσες που θα λατρέψετε! (με λίγες θερμίδες )

Μην βλέπετε δειλά όλοι μπορούμε να φτιάξουμε Πίτσα φτάνει να πειραματιστούμε, η οδηγίες είναι απλές και εύκολες, αφού γράψετε τα υλικά και τα αγοράσετε από την υπεραγορά, με παρέα θα είναι μια διασκεδαστική, δημιουργική και γιατί όχι θρεπτική γαστρονομία, για όλα τα γούστα! Απολαύστε της!

Πίτσα! Από τα πιο ωραία φαγάκια που μας ήρθαν από τη γειτονική Ιταλία (αν και κάποιοι υποστηρίζουν ότι είναι ελληνική πατέντα – φαγητό που είχε περισσέψει ψηνόταν πάνω σε ζυμάρι, ώστε να μην πετιέται τίποτα στις δύσκολες οικονομικά περιόδους). Το φαγητό της παρέας, της ποδοσφαιρικής βραδιάς, του πάρτυ, αγαπημένο μικρών και μεγάλων! Αλλά… όχι αγαπημένο της δίαιτας… Κι όμως! Όλα έχουν θέση σε μια ισορροπημένη διατροφή! Κι αν είστε σε περίοδο που προσπαθείτε να χάσετε βάρος έχουμε για εσάς πολύ νόστιμες ιδέες για πίτσες που θα ετοιμάσετε μόνοι σας, εύκολα και γρήγορα, με φρέσκα υλικά και δεν θα σας δώσουν όσες θερμίδες θα είχε μια έτοιμη πίτσα απέξω. Εμπνευστείτε από τις παρακάτω προτάσεις, βάλτε και τη δική σας φαντασία, προσθέστε κι αφαιρέστε υλικά που σας αρέσουν (ή δεν σας αρέσουν), φροντίζοντας να μην λείπουν ποτέ φρέσκα λαχανικά, κι απολαύστε την σπιτική σας πίτσα μόνοι ή με παρέα!


Πίτσα χωρίς ζύμη για πίτσα δεν γίνεται! Γι αυτό, πριν ξεκινήσουμε με το τι θα βάλουμε πάνω στην πίτσα, ας δούμε πως θα φτιάξουμε την τέλεια ζύμη για πίτσα!

Η καλύτερη ζύμη για πίτσα!

Υλικά
500γρ αλεύρι δυνατό
1 και 1/3 ποτήρι χλιαρό νερό (330ml=όσο ένα κουτάκι αναψυκτικού)
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού ρίγανη ή θυμάρι
½ κουταλάκι του γλυκού βασιλικό ή δυόσμο
Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το νερό και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί και η ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ελαιόλαδο, ανακατεύουμε και αφήνουμε αυτό το μίγμα για περίπου 10 λεπτά, έως ότου δούμε να αφρίζει λίγο (δείγμα ότι η μαγιά μας είναι έτοιμη). Σε αυτή τη φάση, αν θέλουμε, προσθέτουμε και τα βότανα (ρίγανη, βασιλικό ή ότι άλλο προτιμούμε). Ρίχνουμε και το αλάτι και ξεκινούμε να προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι. Όταν η ζύμη μας αρχίζει και σφίγγει, την κάνουμε σαν μπάλα και την τοποθετούμε σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει καλά και αρχίζουμε να ζυμώνουμε δυνατά για περίπου 10 λεπτά. Το αποτέλεσμα που πρέπει να έχουμε είναι μια ζύμη ελαστική και εύπλαστη. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα μπολ που έχουμε λαδώσει καλά, σκεπάζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο (θα χρειαστεί περίπου 1 ώρα ξεκούραση).
Μόλις η ζύμη μας είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 μέρη και ανοίγουμε με πλάστη το κάθε κομμάτι τόσο ώστε η ζύμη να καλύπτει ένα ταψί 35εκ. (όσο πιο λεπτή είναι η ζύμη που θα ανοίξετε τόσο πιο τραγανό θα είναι το αποτέλεσμα! Γι ακόμη πιο τραγανή ζύμη πασπαλίστε με λίγο αλεύρι καλαμποκιού το ταψί μέσα στο οποίο θα ψήσετε την πίτσα σας!).

Η ζύμη σας είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα υπόλοιπα υλικά της πίτσας σας!

1.Πίτσα με γαλοπούλα και φρέσκια ντομάτα

















Υλικά
1 φλιτζάνι κύβους γαλοπούλας (ζαμπόν ή ψητή γαλοπούλα που έχουμε ψιλοκόψει)
1 φλιτζάνι τυρί light της αρεσκείας σας (που λιώνει)
1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
2 ντομάτες κομμένες σε ροδέλες
Ρίγανη
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Αλείφουμε τη ζύμη με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε λίγη ρίγανη και απλώνουμε την τριμμένη φέτα. Στη συνέχεια προσθέτουμε την γαλοπούλα και τις φέτες ντομάτας και τέλος απλώνουμε το τυρί που λιώνει. Ψήνουμε για 15 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 220 βαθμούς, στην κατώτερη θέση του φούρνου. Μόλις βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


2.Πίτσα με κάπαρη


















Υλικά
½ φλιτζάνι κάπαρη
5-6 φέτες καπνιστό ζαμπόν χαμηλών λιπαρών
5-6 λιαστές ντομάτες κομμένες σε λωρίδες
2/3 φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας (ή λίγη κέτσαπ μαζί με βασιλικό και ρίγανη)
1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
ρίγανη
Εκτέλεση
Απλώνουμε στη ζύμη την σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια βάζουμε το ζαμπόν σε λωρίδες. Στη συνέχεια βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, την κάπαρη και τέλος το τριμμένο τυρί. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς και μόλις βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη και σερβίρουμε.
 

3.Πίτσα… «ανήθικη»

















Υλικά
2 κουταλιές της σούπας σος μπάρμπεκιου
2 στήθη κοτόπουλου ψημένα και ψιλοκομμένα (σε κύβους)
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κύβους
1 φλιτζάνι καλαμπόκι
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 ½ φλιτζάνι τυρί τριμμένο light
Κάρυ, σκόνη σκόρδου, κόκκινο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το στήθος κοτόπουλου και το πασπαλίζουμε με το καυτερό πιπέρι, αρκετό κάρυ και λίγη σκόνη σκόρδου. Απλώνουμε πάνω στην ζύμη αρχικά την ντομάτα, στη συνέχεια το μισό τυρί, το καλαμπόκι, τις πιπεριές, το αρωματισμένο κοτόπουλο, το φρέσκο κρεμμύδι και το υπόλοιπο τυρί. Βάζουμε την πίτσα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς, και μόλις είναι έτοιμη την πασπαλίζουμε με μπόλικο ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε!


4.Πίτσα Μεσογειακή
















Υλικά
1 μελιτζάνα (από τις φλάσκες) κομμένη σε κύβους
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2/3 φλιτζανιού χυμός ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 μέτρια ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
3-4 ελιές χωρίς το κουκούτσι, κομμένες στη μέση
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κασέρι τριμμένο
5-6 φέτες ζαμπόν χαμηλών λιπαρών (προαιρετικά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε αρχικά τη σάλτσα μελιτζάνας βάζοντας τα κυβάκια μελιτζάνας και το κρεμμύδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο, κι αφού τα σοτάρουμε για περίπου 10 λεπτά (μέχρι να μαλακώσει η μελιτζάνα), ρίχνουμε τον χυμό ντομάτας, αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη και αφήνουμε για άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη μας, βάζουμε και τις φέτες του ζαμπόν, απλώνουμε το κασέρι, τοποθετούμε τις φέτες ντομάτας και τις ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς στην κατώτερη σκάλα του φούρνου. Μόλις η πίτσα είναι έτοιμη πασπαλίζουμε με φρεσκοκομμένο μαϊντανό και σερβίρουμε.


5.Πίτσα Ταϋλανδέζικη

















 Υλικά
2 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε κυβάκια
Λίγο σησαμέλαιο (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ελαιόλαδο)
2 κουταλιές της σούπας σόγια σος
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο τζίντζερ
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
1 πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
½ φλιτζάνι καλαμπόκι
½ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας χοντρο-τριμμένα κάσιους (ή πίνατς ή φυστικοβούτυρο)
2/3 φλιτζανιού τυρί τριμμένο light
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κάρυ
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ελάχιστο σησαμέλαιο και ρίχνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου, μαζί με λίγο αλάτι, πιπέρι και κάρυ. Αφήνουμε το κοτόπουλο μέχρι να ψηθεί (θα χρειαστούν περίπου 10 λεπτά, γιατί τα κομματάκια κοτόπουλου πρέπει να είναι πολύ ψιλοκομμένα). Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σόγια σος, το τζίντζερ, το σκόρδο, το φυστικοβούτυρο (αν χρησιμοποιήσουμε φυστικοβούτυρο αντί για κάσιους ή πίνατς) και 2 κουταλιές της σούπας νερό και λίγο πριν αφαιρέσουμε το κοτόπουλο από το μάτι τα ρίχνουμε μέσα στο κοτόπουλο και αφήνουμε για 1-2 λεπτά. Ρίχνουμε το μίγμα του κοτόπουλου πάνω στη ζύμη μας, επίσης ρίχνουμε τις πιπεριές, το καλαμπόκι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τα κάσιους και τέλος το τυρί. Ψήνουμε την πίτσα για περίπου 20 λεπτά στους 200 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο, στην χαμηλή σκάλα του φούρνου.


6.Πίτσα με καπνιστό φιλέτο πέρκας (ή σολομού)
















Υλικά
150γρ φιλέτο καπνιστής πέρκας (σε πολύ λεπτές φέτες)
100γρ τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη (ή κάποιο άλλο τυρί της αρεσκείας σας με λιγότερα λιπαρά)
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος χαμηλών λιπαρών (3%)
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Λίγο φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3-4 λεπτές φέτες λεμονιού
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το τυρί κρέμα με την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αυγό, πιπέρι και άνηθο. Απλώνουμε την λευκή σος στην πίτσα μας και από πάνω βάζουμε τα φιλέτα της καπνιστής πέρκας (ή σολομού) και τις φέτες λεμονιού. Βάζουμε την πίτσα να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180-200 βαθμούς για περίπου 20-25 λεπτά. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε αν θέλουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι.


7.Πίτσα νηστίσιμη με γαρίδες και λιαστές ντομάτες
















Υλικά
½ φλιτζάνι χυμό ντομάτας
2 φλιτζάνια καθαρισμένες γαρίδες
1 πράσο κομμένο σε ροδέλες
6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
1 σκελίδα σκόρδο ή σκόνη σκόρδου
Ξύσμα 1 λεμονιού
½ ματσάκι ρόκα
1 κουταλάκι του γλυκού ξερό βασιλικό
Λίγο ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη
Εκτέλεση
Φτιάχνουμε τη σάλτσα ντομάτας ως εξής: παίρνουμε λίγο από το λάδι μέσα στο οποίο ήταν οι λιαστές ντομάτες και σοτάρουμε μέσα σε ένα κατσαρολάκι τη σκελίδα σκόρδου μέχρι το λάδι να πάρει μυρωδιά. Πριν αρχίζει να καίγεται στο σκόρδο το αφαιρούμε και ρίχνουμε μέσα το χυμό ντομάτας, λίγη ζάχαρη, αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει μέχρι να δέσει. Απλώνουμε τη σάλτσα πάνω στη ζύμη.
Σε μια άλλη μικρή κατσαρόλα βάζουμε ελάχιστο νερό και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και ρίχνουμε τις ροδέλες πράσου να ζεματιστούν και να μαραθούν. Μόλις είναι έτοιμες τις αραδιάζουμε πάνω στην πίτσα, στη συνέχεια ρίχνουμε τις γαρίδες (που αν θέλουμε τις σοτάρουμε πριν για 1 λεπτό σε αντικολλητικό τηγάνι), τις λιαστές ντομάτες, πασπαλίζουμε με το βασιλικό και με το ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά), ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και βάζουμε την πίτσα στον φούρνο (προθερμασμένο), στην κατώτερη σκάλα, για περίπου 20 λεπτά στους 180-200 βαθμούς. Πριν σερβίρουμε στολίζουμε την πίτσα μας με φρέσκα φύλλα ρόκας και πασπαλίζουμε λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
 

8.Πίτσα χορτοφάγων
















Υλικά
1 φλιτζάνι σάλτσα ντομάτας
1 φλιτζάνι πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 φλιτζάνι φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
10 μαύρες ελιές ψιλοκομμένες
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε χυμό ντομάτας, πολύ λίγο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και είναι έτοιμη.
Απλώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά πάνω στην πίτσα μας και την βάζουμε στο φούρνο για ψήσιμο, για 15 λεπτά (σε προθερμασμένο φούρνο) στους 220 βαθμούς, στην κατώτερη θέση του φούρνου.


9.Πίτσα με πικάντικο κιμά, μανιτάρια και ντοματίνια
















Υλικά
5 ντοματίνια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
250γρ κιμά μοσχαρίσιο άπαχο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
250γρ μανιτάρια (10 μανιτάρια) φρέσκα κομμένα σε λωρίδες
2-3 μαύρες ελιές κομμένες σε ροδέλες
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί light (που λιώνει)
4-5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, κύμινο, πάπρικα
Εκτέλεση
Αρχικά ετοιμάζουμε τον κιμά: Βάζουμε σε ένα αντικολητικό τηγάνι πολύ λίγο ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αφήνουμε μέχρι να «ξανθίσει». Προσθέτουμε τον κιμά και τα μπαχαρικά και – ανακατεύοντας - συνεχώς αφήνουμε μέχρι να ψηθεί.
Απλώνουμε στη ζύμη τη σάλτσα ντομάτας, το μισό τριμμένο τυρί, τα ντοματίνια, τις ελιές, τα μανιτάρια, τον κιμά και τέλος το υπόλοιπο τυρί. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς, στην κατώτερη θέση του φούρνου.


10.Πίτσα «χωριάτικη»
















Υλικά
¾ φλιτζανιού σάλτσα ντομάτας
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
5 ελιές κομμένες σε ροδέλες
8-10 πολύ λεπτές φέτες σαλάμι αέρος
200γρ τυρί φέτα τριμμένο στο χοντρό μέρος του τρίφτη
ρίγανη
Εκτέλεση
Απλώνουμε πάνω στη ζύμη σάλτσα ντομάτας που έχουμε ετοιμάσει μόνοι μας: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε χυμό ντομάτας, πολύ λίγο ελαιόλαδο, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και βασιλικό. Αφήνουμε να βράσει για περίπου 15 λεπτά και είναι έτοιμη.
Στη συνέχεια ρίχνουμε τη μισή φέτα, το σαλάμι αέρος και όλα τα λαχανικά και την υπόλοιπη μισή φέτα. Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 220 βαθμούς και πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λίγη ρίγανη.
 

 πηγή: dietup.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter