Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Οι καλύτερες τροφές για αποτοξίνωση

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνετε εκείνη την αποτοξίνωση που εδώ και καιρό θέλετε να κάνετε αλλά όλο λέτε... από Δευτέρα; Μάθετε, λοιπόν, πως μπορείτε να βοηθήσετε τον οργανισμό σας να αποτοξινωθεί πλήρως χωρίς να στερηθείτε τα αγαπημένα σας φαγητά και χωρίς να καταλήξετε σε άλλη μια εξαντλητική δίαιτα. Υπάρχουν ορισμένες τροφές οι οποίες εκτός από νόστιμες προσφέρουν αποτοξίνωση στον οργανισμό σας απομακρύνοντας τις βλαβερές τοξίνες.
Φύκια
Τα φύκια είναι η τροφή που μας βοηθά να απελευθερώσουμε τις τοξίνες από τον οργανισμό. Εκτός από σκέτα μπορείτε να τα προσθέσετε στη σούπα σας. Θα γίνει νοστιμότατη...
Μήλα
Είναι τα φρούτα που περιέχουν πάνω από 300 ουσίεςExclamation mark και οξέα ενώ παράλληλα βοηθούν το συκώτι μας. Τρώτε από ένα μήλο κάθε βράδυ πριν πέσετε για ύπνο και θα μας θυμηθείτε.
Ανανάς
Ο τροπικός ανανάς εκτός από νόστιμος περιέχει το ένζυμο μπομελίν το οποίο βοηθά στην χώνεψη. Προτιμήστε τον φρέσκο ανανά που είναι πλούσιος σε ουσίες και όχι την κομπόστα.
Αγκινάρες
Οι αγκινάρες θεωρούνται ένα καλό φαγητό για πρώτο πιάτο διότι ενεργοποιούν την διαδικασία της χώνεψης και προετοιμάζουν καλύτερα το σώμα να δεχτεί το κυρίως πιάτο που είναι συνήθως πιο βαρύ. Tip: για να διατηρήσετε φρέσκιες και αναλλοίωτες τις αγκινάρες σας, τυλίξτε τες σε ένα βρεγμένο πανί και βάλτε τες στο ψυγείο. Όταν τις βγάλετε θα είναι σαν να τις αγοράσατε μόλις τώρα.
Φρούτα του δάσους
Οι φράουλες, τα μύρτιλλα και τα βατόμουρα ή αλλιώς τα φρούτα του δάσους, βοηθούν και αυτά στην καλή λειτουργία του συκωτιού μας. Επειδή όμως δεν θα τα βρείτε όλες τις εποχές, μπορείτε να καταναλώσετε και τα κατεψυγμένα. Είναι εξίσου μια καλή επιλογή για την αποτοξίνωσή σας.
Τσουκνίδα
Η τσουκνίδα είναι πολλή ωφέλιμη για τον οργανισμό ειδικά όταν τη μαγειρέψετε. Μπορείτε να τη φτιάξετε όπως τα φαγητά με το σπανάκι ή ακόμα και πίτα από τσουκνίδα. Είναι νοστιμότατη.
Γκρέιπφρουτ
Το συγκεκριμένο φρούτο είναι turbo για αποτοξίνωση ειδικά όταν το τρώτε με άδειο στομάχι. Επιπλέον, περιέχει πολλές βιταμίνες τις οποίες θα βρείτε στην άσπρη φλούδα του.
Αγγούρι
Χάρη στη μεγάλη ποσότητα νερού που περιέχει (97%) είναι κατάλληλο όχι μόνο για την αποτοξίνωσή αλλά και για την ενυδάτωση της επιδερμίδας. Για αυτό άλλωστε χρησιμοποιείται και σαν καλλυντικό. Εσείς όμως μπορείτε να το φάτε κιόλας μέσα από φρεσκότατες αγγουροσαλάτες.
Σπαράγγια
Περιέχουν μόλις 17 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια ενώ παράλληλα βοηθούν και κατά της κατακράτησης υγρών. Επίσης, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε και σαν ρόφημα. Αφού τα βράσετε, μην χύνετε το βρασμένο νερό. Κρατήστε το για να το πιείτε αργότερο σαν κρύο ρόφημα. Ό,τι πρέπει για τώρα το καλοκαίρι.
Ακολουθήστε, λοιπόν, αυτές τις μικρές συμβουλές οι οποίες θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε πλήρως τον οργανισμό σας. Έτσι θα έχετε μια καλή και ισορροπημένη υγεία η οποία θα ακτινοβολεί και στους γύρω σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter