Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Ασκηση, πρόληψη και θετική σκέψη τα μυστικά της "αιώνιας νεότητας"

Βανκούβερ: Πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να αποφύγουν τα σημάδια του γήρατος αθλούμενοι τακτικά, αλλά, σύμφωνα με έναν ειδικό σε θέματα άσκησης από το Οχάιο, η εκγύμναση βοηθά μόνο το 12% του πληθυσμού. Το μυστικό της αιώνιας νεότητας είναι ένας συνδυασμός άθλησης, πρόληψης και θετικής σκέψης.

Ο Μπρους Στέιπλετον, πρόεδρος του Lifegevit & Sports Conditioning Center στο Σέντερβιλ του Οχάιο, πιστεύει ότι, εκτός από την τακτική γυμναστική, απαραίτητα για τη διατήρηση της νεανικής μας εμφάνισης είναι η πρόληψη των ασθενειών, οι ασκήσεις χαλάρωσης, οι στόχοι ζωής, ο δυναμισμός, η σωστή διατροφή και η ευελιξία.

"Υπάρχουν άνθρωποι που αναμφισβήτητα φαίνονται, ενεργούν και νιώθουν νεότεροι από τη βιολογική τους ηλικία, ενώ άλλοι 'γερνούν πριν από την ώρα τους'" σημειώνει ο Στέιπλετον.
Ο ίδιος τονίζει στο Newswise.com ότι οι σύγχρονες αγχογόνες εργασιακές συνθήκες επιδρούν αρνητικά στο σώμα μας επιταχύνοντας τη γήρανση. Τα πρώτα σημεία κινδύνου είναι συνήθως οι οσφυαλγίες, οι μυαλγίες και οι πόνοι στις αρθρώσεις.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Lifegevity & Sports Conditioning Center, πρέπει πρωτίστως να εντοπίσουμε εκείνες τις δραστηριότητες του σύγχρονου τρόπου της ζωής μας που ευθύνονται για την πρόωρη γήρανση.

"Η πραγματική μας ηλικία είναι αυτή που νιώθουμε και όχι η βιολογική" υποστηρίζει ο ίδιος, τονίζοντας ότι οι άνθρωποι που σκέφτονται θετικά πολλές φορές δείχνουν έως και 11 χρόνια νεότεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter