Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Συμβουλές για έναν ήσυχο ύπνο

Ο ήσυχος και ποιοτικός ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και πνευματική μας υγεία. Κι όμως, όλοι μας κατά καιρούς αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στον ύπνο. Το άγχος και η κατανάλωση καφεΐνης είναι δύο από τις πιο συχνές αιτίες που μας εμποδίζουν να κοιμηθούμε εύκολα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κάποιες απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να έχετε έναν ξεκούραστο και απολαυστικό ύπνο.




Αποφύγετε την καφεΐνη. Είναι καλύτερα να αποφεύγετε τον καφέ ή άλλα ροφήματα με καφεΐνη μερικές ώρες πριν από τον ύπνο. Προτιμήστε ένα ζεστό φλιτζάνι γάλα ή τσάϊ λεβάντας, πασιφλόρας, γλυκάνισο, βαλεριάνα κτλ.

Ξεκουράστε το μυαλό σας. Για έναν ήσυχο ύπνο θα σας βοηθούσε να «αδειάσετε» το μυαλό σας μόλις πέσετε στο κρεβάτι. Προσπαθήστε να επιλύσετε τα προβλήματα και τις εργασίες σας κατά τη διάρκεια της ημέρας. Επίσης, μην κοιτάζετε με αγωνία το ρολόι υπολογίζοντας πόσο ύπνο χάσατε, αλλά επικεντρωθείτε στο πώς θα έχετε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας.

Δημιουργήστε ένα ξεκούραστο περιβάλλον. Για να κοιμηθείτε εύκολα, είναι απαραίτητο να δημιουργήσετε την κατάλληλη ατμόσφαιρα. Φροντίστε να μειώσετε όσο μπορείτε τους  γύρω θορύβους και σβήστε τα φώτα, αφού το σώμα μας χρειάζεται το σκοτάδι για να κοιμηθεί. Αν σας βοηθά, μπορείτε να βάλετε και λίγη χαλαρωτική μουσική σε χαμηλή ένταση.

Μην πέφτετε για ύπνο με γεμάτο στομάχι. Το πολύ φαγητό πριν από τον ύπνο πρέπει να αποφεύγεται, καθώς ένα παραγεμισμένο στομάχι θα σας κάνει να αισθάνεστε δυσφορία. Είναι καλό να τρώτε το τελευταίο σας γεύμα 2,5 περίπου ώρες νωρίτερα. 


Το πρώτο πράγμα που πρέπει να φροντίζουμε είναι η κεβατοκάμαρα μας να είναι ένα ήσυχο, δροσερό και άνετο δωμάτιο, με καλό αερισμό και χαμηλό φωτισμό, που μας δημιουργεί αίσθημα ασφαλείας. Πρίν πάμε για ύπνο, ένα χλιαρό ντους είναι ότι πρέπει για να ξεκουράσουμε σώμα και πνεύμα.

Τουλάχιστον δύο ώρες πριν από την ώρα του ύπνου αποφεύγουμε να φάμε οτιδήποτε, γιατί μπορεί να μας φέρει ανησυχία ή ακόμα και δυσφορία. Ωστόσο, ένα ζεστό γάλα, με μέλι αντί για ζάχαρή ή ένα χαμομήλι είναι ότι πρέπει για να χαλαρώσουμε.

Πολύ σημαντικός παράγοντας για να απολαύσουμε έναν καλό ύπνο είναι να προστατεύσουμε από κάθε είδους θόρυβο, ο οποίος μπορεί να μη μας αφήσει να κοιμηθούμε ήρεμα.

Φροντίστε ώστε το κρεβάτι στο οποίο κοιμάστε να είναι άνετο, να μην τρίζει και να διαθέτει ορθοπεδικό στρώμα.Επίσης δοκιμάστε τα ειδικά μαξιλάρια με στήριξη του αυχένα που συμβάλλουν στον καλό, ποιοτικό ύπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter