Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Το μαύρισμα… περνά από το στομάχι!

Ο Ιούνιος έφθασε, οι θερμοκρασίες σημειώνουν συνεχώς ανοδική πορεία και εσείς επιθυμείτε διακαώς να αποκτήσετε ένα πιο μαυρισμένο δέρμα. Έχοντας αποκλείσει, λοιπόν, το επικίνδυνο σενάριο του να παραμείνετε για παραπάνω στον ήλιο, μάλλον ήρθε η ώρα να…ανοίξετε το ψυγείο!


 
Ο λόγος; Μα φυσικά η ικανότητα ορισμένων κατηγοριών τροφίμων να επισπεύδουν και να ενισχύουν το μαύρισμα. Καρότα, μάνγκο, ροδάκινα…είναι μερικοί μόνο από τους πολύτιμους «συμμάχους» που μας προσφέρει η φύση στην προσπάθειά μας να αποκτήσουμε το επιθυμητό σταρένιο δέρμα, και μάλιστα, χωρίς ίχνος χημικού!   
 
Σύμφωνα με τους ειδικούς, ομάδα «κλειδί» αποτελούν οι τροφές που περιέχουν βιταμίνη Α. Γι’ αυτό και κατά τους θερινούς μήνες, μπορείτε να επιλέξετε μάνγκο, πεπόνια, ψάρια, αβοκάντο, βερίκοκα, ροδάκινα κα.
 
Τα τρόφιμα που είναι πλούσια σε βιταμίνη C, αντίθετα, πρέπει να γνωρίζετε έχει παρατηρηθεί ότι επιβραδύνουν το μαύρισμα. Έτσι, αν επιθυμείτε να ενεργοποιήσετε τη μελανίνη σας, ίσως θα πρέπει να αποφύγετε πορτοκάλια, λεμόνια, καθώς και τις άλλες πηγές της βιταμίνης, όπως είναι τα κίτρα, ο μαϊντανός και το κάρδαμο.  
 
Ενάντια στις προσπάθειές σας, πάντως, στο κυνήγι ενός τέλειου μαυρίσματος βρίσκονται και τα λεγόμενα «βαριά» φαγητά, τα λίπη, τα τηγανητά τα πιάτα με σως, αλλά και τα απεριτίφ και ο δυνατός καφές. Αλλά την τελευταία αυτή ομάδα, ούτως ή άλλως, μάλλον θα πρέπει να την αποφεύγετε…
 
Γράφει η Μαρίνα Σαουλίδου, δημοσιογράφος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter