Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι σαλάτες στην διάθεση μας;

Επιστήμονες υποστηρίζουν πως αν τρώμε επτά ή περισσότερες σαλάτες την ημέρα όχι μόνο θα είμαστε υγιείς αλλά και ευτυχισμένοι.

Όπως ανακάλυψαν, όσοι τρώνε καθημερινά τρία ή τέσσερα φρούτα και δύο μεγάλες σαλάτες την ημέρα αισθάνονται πιο χαρούμενοι και πιο αισιόδοξοι για το μέλλον.




Η σχετική μελέτη βασίσθηκε στην ανάλυση δημοσκοπήσεων, στις οποίες είχαν συμμετάσχει 80.000 εθελοντές, οι οποίοι είχαν απαντήσει μεταξύ άλλων σε ερωτήματα για τη διατροφή, την φυσική δραστηριότητα και τα συναισθήματά τους.

Οι ερευνητές βαθμολόγησαν κάθε εθελοντή σε μία κλίμακα από 0 έως 10, αναλόγως με την ικανοποίησή του από τη ζωή του – και συνέκριναν τη βαθμολογία αυτή με τις διατροφικές συνήθειές του. Έτσι ανακάλυψαν πως όσοι έτρωγαν τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά, είχαν βαθμολογία κατά μία μονάδα υψηλότερη απ’ ό,τι όσα δεν έτρωγαν. Αν και δεν είναι επακριβώς γνωστό πως επηρεάζουν φρούτα και λαχανικά την ευεξία, εξίσου γνωστό είναι πως περιέχουν αντιοξειδωτικές χημικές ουσίες οι οποίες πιστεύεται ότι ελαττώνουν το στρες.







Πρόσφατες μελέτες έχουν αποκαλύψει ότι τα παιδιά που τρώνε τα περισσότερα φρούτα και λαχανικά διατρέχουν τον χαμηλότερο κίνδυνο κατάθλιψης αργότερα στη ζωή τους. Η μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση "Social Indicators Research", καταλήγει στο συμπέρασμα ότι είναι απαραίτητο να καταναλώνουμε υψηλά επίπεδα φρούτων και λαχανικών για το καλό της ψυχικής υγείας μας και όχι μόνο της σωματικής.





Σημειώνεται πως οι μερίδες που συνιστώνται για καλή υγεία είναι μονάδα μέτρησης και δεν αντιστοιχούν σε μερίδες εστιατορίου. Στην πραγματικότητα, μία μερίδα φρούτου αντιστοιχεί σε ένα φρούτο και μία μερίδα λαχανικά αντιστοιχεί σε λιγότερο από μισή σαλάτα (μετρημένη ως σαλάτα εστιατορίου). Έτσι, επτά ή οκτώ μερίδες φρούτων και λαχανικών την ημέρα σημαίνουν τρία ή τέσσερα φρούτα και δύο μεγάλες σαλάτες την ημέρα.

Social Indicators Research

Έξτρα Συμβουλές

Επειδή αρκετά από τα λαχανικά ψεκάζονται με φυτοφάρμακα αλλά μαζεύουν αρκετή σκόνη και βακτήρια από το περιβάλλον, για να τα τρώμε με ασφάλεια, καλό είναι τα λαχανικά και φρούτα γενικότερα να πλένονται πολύ καλά πριν καταναλωθούν, ένας εύκολος και ασφαλές τρόπος είναι να τα βάλετε σε μεγάλο μπολ και να βάλετε λίγο αλάτι, λίγο άσπρο ξύδι και νερό μέχρι να γεμίσει, τα αφήνετε για 5 λεπτά και μετά τα τρίφετε με το χέρι μέσα στο μπολ για να φύγουν οι ακαθαρσίες, ακολούθως ξεπλένετε επιπλέον 1-2 φορές καλά με καθαρό νερό όλα μαζί ή ένα ένα και είναι έτοιμα για κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter