Διακοπές στις Καλύτερες Τιμές!

Booking.com

Βασιλόπιτα ( συνταγή )

Συνταγή για καταπληκτική ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ 




ΥΛΙΚΑ για βασιλόπιτα:

250 gr Βούτυρο (βιτάμ)
2 φλυτζάνια ζάχαρη
1 πακέτο φαρίνα ότι νάνε
1 κουταλάκι κοφτό μπέικιν
6 αυγά
2 πορτοκάλια χυμό το ξύσμα
1 βανίλια
1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια (προαιρετικά)
1 φλιτζάνι του τσαγιού σταφίδες (προαιρετικά)

Οδηγίες Παρασκευής
Χτυπάτε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το βούτυρο (λιωμένο), τη βανίλια το ξύσμα πορτοκαλιού.

Ρίχνετε σιγά – σιγά το αλεύρι στο μείγμα και εξακολουθείτε το χτύπημα εως ότου ενοποιηθούν τα υλικά.

Διαλύετε το μπέικιν στο χυμό πορτοκαλιού τα προσθέτετε στο μείγμα και χτυπάτε 2-3 λεπτά.

Τέλος αλευρώνετε τα καρύδια και τις σταφίδες και τα προσθέτετε στο μείγμα. Κατόπιν ανακατεύετε με μια κουτάλα μια δύο φορές.

Ρίχνετε τη βασιλόπιτα σε βουτυρωμένο ταψί και την ψήνετε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις ή 160 βαθμούς με αέρα 1 ώρα περίπου.

Όταν κρυώσει η βασιλόπιτα αν θέλετε την πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη στολίζετε με γιορτινά μοτίβα.

Το είπε...: Η Θεία Μαίρη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Unique Visitor Counter